Dobrá správa pre slovenský biatlon. Bátovská Fialková sa vracia po materskej prestávke

fialkova Bátovská Fialková sa vracia po materskej prestávke. Foto: FB Paulína Fialková

BANSKÁ BYSTRICA – Po ročnej prestávke s materskými povinnosťami sa do tréningového procesu vracia slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková a s ňou aj tréner Martin Bajčičák.

Informáciu o návrate priniesla na sociálnej sieti druhá najúspešnejšia biatlonistka histórie Slovenska vo štvrtok.

„Za posledný rok som si veľmi oddýchla. Fyzicky aj mentálne. Získala som k biatlonu určitý odstup a tiež taký potrebný nadhľad. Na moje veľké prekvapenie mi tréningy a súťaženie začali chýbať, a myšlienka o návrate k vrcholovému športu sa objavovala v mojej hlave čoraz častejšie,“ napísala rodáčka z Brezna.

Podľa Bátovskej Fialkovej jej chuť a nová energia nadchli aj jej staronového trénera Martina Bajčičáka a spoločne sa rozhodli k biatlonu vrátiť a zabojovať smerom k OH 2026.

„Idem do prípravy odhodlaná, ale s obrovským rešpektom. Urobím maximum možného, ale na prvom mieste už bude navždy moja dcérka. Keby to nebola skvelá parťáčka, a nemala by som podporu mojej obetavej rodiny, nemohla by som na športovanie na najvyššej úrovni ani pomyslieť. Môže to výjsť, ale nemusí. No jedno viem už teraz isto. Ak by som to aspoň neskúsila, neskôr by som si to určite vyčítala. Tak nám prosím držte palce, ďalšia šou sa začína,“ doplnila slovenská biatlonistka.

„Návratom Bátovskej Fialkovej sa výrazne zvýši konkurencia v našom ženskom tíme, kde bude pokračovať aj Anastasia Kuzminová a vieme, že Ema Kapustová už ukončila juniorskú kariéru. Máme iba tri miestenky na preteky svetového pohára, teda spolu so sestrami Remeňovými a Júliou Machyniakovou nebude jednoduché dostať sa do tímu pre svetový pohár,“ informoval na svojej stránke Slovenský biatlon.

Paulína Bátovská Fialková sa v pretekoch svetového pohára deväťkrát postavila na pódium, no stále jej chýba víťazstvo, ako aj medaila z majstrovstiev sveta či olympijských hier.

(FB Paulína Fialková, mk)


Ďalšie články