Zadržali 14-ročného mladíka, mal poslať e-mail o bombe. Po niekoľkých hodinách ho prepustili

bomba,br Ilustračné foto: TASR/Pavol Zachar

BREZNO – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením na spáchanie trestného činu šírenia poplašnej správy.

Podozrivý mal v utorok (7. 5.) zaslať na jednu zo základných škôl v okrese Brezno výhražný e-mail o bombe. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín. „Aktuálne prebiehajú so zadržaným mladistvým ďalšie nevyhnutné procesné úkony potrebné na zabezpečenie dôkaznej situácie a vyhodnotenie reálnej hrozby,“ uviedla Hrabovská.

Chlapca polícia po vypočutí prepustila na slobodu. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného v stredu vo večerných hodinách prepustil, nakoľko vykonaným šetrením neidentifikoval žiadne dôvody na väzobné stíhanie obvinenej osoby,“ doplnila Hrabovská.

Polícia varuje, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované aj ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí i doživotný trest. Za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody tri až osem rokov.

(tasr)


Ďalšie články