Turistický vláčik odštartuje druhú sezónu. Pôjde cez tieto lokality

Turisticky-vlacik-1-1200x900 Turistický vláčik Neusohl Express Zdroj: banskabystrica.sk

BANSKÁ BYSTRICA – Obľúbený turistický vláčik Neusohl Express sa po zimnom období opäť vydá do ulíc mesta pod Urpínom, aby potešil obyvateľov a návštevníkov Banskej Bystrice.

Ako informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková, svoju druhú sezónu odštartuje pred otvorením Vínšpacírky v sobotu 27. apríla v dvoch časoch, o 10.00 a o 11.00. Novinkou tohtoročnej sezóny budú špeciálne víkendové jazdy z mesta priamo do obce s bohatou tradíciou a baníckymi pamiatkami, do Španej Doliny.

Turistický vláčik si získal obľubu počas minulého roka, keď previezol historickým centrom Banskej Bystrice asi osemtisíc návštevníkov. Približne 45-minútová jazda vláčika s kapacitou 56 cestujúcich sa bude, tak ako minulý rok, začínať a končiť pri Hodinovej veži na banskobystrickom námestí.

„Návštevníkom poslúži ako informačný bod o novinkách a aktivitách v regióne, ktoré im poskytnú zamestnanci OOCR Stredné Slovensko. Od nedele 28. apríla až do konca mája bude premávať počas víkendov. V hlavnej turistickej sezóne jún – august vyrazí do ulíc každý deň,“ objasnil riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko Jiří Pěč s tým, že cestovné sa oproti minulému roku nemení.

„Od mája pribudnú počas víkendov aj špeciálne jazdy z Banskej Bystrice do Španej Doliny, ktorá je známa svojou baníckou históriou a ponúka nejedno pekné zákutie. Tieto zážitkové jazdy budú zahŕňať vstup do jediného sprístupneného priestoru v podzemí Španej Doliny, do banského podzemného prekopu, vstup do historickej ľudovej školy i múzea medi,“ doplnil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Vláčik bude do Španej Doliny jazdiť len počas víkendov s odchodom z Námestia SNP o 9.00. Zo Španej Doliny naspäť do Banskej Bystrice vyrazí o 15.00. Z dôvodu obmedzenej kapacity bude na tieto jazdy možné kúpiť si lístky aj vopred cez web www.centralslovakia.eu.

(SITA)


Ďalšie články