Na sídlisku spozorovali medveďa. Ľudia musia byť opatrní, situáciu monitoruje polícia

medved,zv Foto: MsP Zvolen

ZVOLEN – Na sídlisku vo Zvolene sa pohyboval medveď. Mesto upozorňuje ľudí, aby boli opatrní. Situáciu monitoruje polícia a Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Medveď bol spozorovaný na Zlatom Potoku. Štátna polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a poľovné združenie monitorujú lokalitu nad konečnou zastávkou MHD v smere na Bakovu jamu. Pomáha im termovízia i dron.

„Prosíme obyvateľov, aby boli obozretní najmä v skorých ranných a neskorých večerných hodinách, pri prípadnom venčení psov, nech nezachádzajú ďaleko a nepúšťajú ich na voľno,“ upozorňuje samospráva na svojej stránke.

Medveďa zaregistrovali aj pri Banskej Bystrici a na nebezpečnú situáciu upozornil aj Ondrej Lunter, predseda Banskobystrického samosprávneho kraja. Reagoval tak na príspevok bežkyne, ktorá medveďa stretla na trase z časti Uhlisko po cestičke smerom do Šalkovej.

„Predvčerom večer som bol behať len chvíľu a len kúsok od tohto miesta,“ napísal Lunter. „Niekto si povie. Veď to je u nás bežné už dlho, my takto musíme žiť a ešte sa nám aj smejú. Viem, že to tak je. U nás v kraji to predstavuje obrovský problém, o ktorom mi ľudia hovoria denne. A hnevajú sa, keď sa im vysmievajú alebo celú vec zľahčujú,“ doplnil župan.

„Pred 2 rokmi som varoval vládu, parlament aj verejnosť, že evidujeme obrovský tlak a napätie v spoločnosti, ktorú táto téma polarizuje. Nie demagógia, nie strašenie, reálny život. Ako župa sme s tým nemohli nič robiť, ale podarilo sa nám iniciovať parlamentný výbor, ktorý vtedy prijal aj nejaké rozumné požiadavky na vládne rezorty,“ dodal Ondrej Lunter.

(MsP Zvolen, FB Ondrej Lunter, mk)


Ďalšie články