Hlavný vjazd do Rimavskej Soboty úplne uzavrú

Aktuálne práce na stavenisku novej križovatky pri Rim. Sobote Aktuálne práce na stavenisku novej križovatky pri Rim. Sobote. Foto: Branislav Caban

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vjazd do mesta Rimavská Sobota z hlavného južného ťahu bude od 18. do 26. apríla 2024 úplne uzavretý pre všetku dopravu.

Informoval o tom Okresný dopravný inšpektorát (ODI) Rimavská Sobota a informáciu pre Banskobystrický Štandard potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica.

Uzavretá bude komunikácia II/531, ktorá vedie do mesta od križovatky v mestskej časti Sobôtka a je hlavnou prístupovou komunikáciou do Rimavskej Soboty. Obchádzka je naplánovaná cez Čerenčiansku a Jesenského ulicu.

„Dôvodom je dokončenie nového asfaltového povrchu vozovky a dokončovacie práce,“ konkretizovala polícia.

V spomínanej lokalite Slovenská správa ciest (SSC) od vlaňajšieho leta buduje novú turbookružnú križovatku, ktorá nahradí pôvodnú križovatku z 80. rokov. Jej technické parametre už podľa SSC nezodpovedali dnešným požiadavkám a intenzite premávky na jednej z najfrekventovanejších ciest Slovenska.

Samotná križovatka združuje až tri dôležité cesty. Prvou je komunikácia I/16, tvoriaca časť hlavného južného ťahu medzi Zvolenom a Košicami. Na sever z križovatky smeruje cesta I/72, ktorá spája Gemer, Horehronie a Liptov. Treťou je komunikácia II/531, ktorá vedie do Rimavskej Soboty a odtiaľ na hranice s Maďarskom.

Rekonštrukcia tejto križovatky sa začala v auguste minulého roka a hoci sa pôvodne spomínalo možné dokončenie v júli 2024, vo februári hovorkyňa SSC Jana Lukáčová pre TASR avizovala neskorší termín ukončenia prác, až v septembri. Napokon to však môže byť predsa len o čosi skôr.

„Ukončenie výstavby je stále plánované na september tohto roka, avšak na základe aktuálneho stavu prác a harmonogramu je možný posun na koniec augusta,“ konkretizovala hovorkyňa.


Ďalšie články