Jedinečná šou iba na jednom mieste na Slovensku. Pink Floyd v planetáriu

hvezdaren2 Pink Floyd v hvezdárni Žiar nad Hronom. Foto: planetarium.sk

ŽIAR NAD HRONOM – Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom prináša unikátnu novinku.

Ako jediná na Slovensku uvedie táto hvezdáreň planetárnu šou v hudobnom sprievode legendárneho albumu The Dark Side of the Moon.

„Ide o prvú planetárnu šou, ktorá bola oficiálne schválená legendárnou skupinou. Je to doslova trištvrte hodinová vizuálna báseň, ktorá vznikla pri príležitosti 50. výročia vydania albumu The Dark Side Of The Moon,“ informuje na svojej stránke žiarska hvezdáreň.

Vizuálnu časť vytvorila spoločnosť NSC Creative, ktorá spolupracovala s Aubreym Powellom, kreatívnym producentom skupiny Pink Floyd. Zvukový remaster má na svedomí James Guthrie a Joel Plante zo štúdia Das boot recording. Zástupcovia Pink Floyd odsúhlasili uvedenie v každom zo svetových planetárií.

„Audiovizuálny program uvedie album v chronologickom poradí a to v desiatich častiach, každá má inú tému. Niektoré animácie sú takmer futuristické, iné v retrovizuále ako hold legende. V žiarskom planetáriu, ako v jedinom zariadení na Slovensku, majú návštevníci exkluzívnu možnosť vypočuť si kultový album v 5.1 kanálovom zvukovom mixe sprevádzanom 360° 4K projekciou na kupolu planetária,“ doplnilo planetárium.

Tento program bude v ponuke žiarskeho planetária do konca novembra 2024. Šou sa najbližšie uskutoční vo štvrtok 18. 4. 2024 o 19. hodine a v piatok 19. 4. 2024 o 18. hodine. Pravidelne bude na programe každý piatok.

(planetarium.sk, mk)


Ďalšie články