To najlepšie od vinárov. Banská Bystrica sa zmení na mesto lahodného moku

vinspacirka Na Vínšpacírke to najlepšie zo svojich pivníc a archívov prinesie okolo 40 vinárov. Foto: FB Vínšpacírka

BANSKÁ BYSTRICA – Koniec apríla bude v Banskej Bystrici patriť jubilejnému 10. ročníku Vínšpacírky. Účasť potvrdil rekordný počet vinárstiev. Na čo sa môžu návštevníci obľúbeného podujatia tešiť?

Banskobystrické námestie poslednú aprílovú sobotu opäť ožije vďaka najbohatšej vínnej ceste, na ktorú prídu známe značky i malé remeselné vinárstva. To najlepšie zo svojich pivníc a archívov prinesie okolo 40 vinárov.

Návštevníci budú môcť popoludní degustovať viac ako 400 vzoriek odrodových a značkových vín od slovenských, ale aj zahraničných vinárstiev a distribútorov.

Neoddeliteľnou súčasťou Vínšpacírky je aj Jazz festival, ktorý počas tohto ročníka privíta aj Svetlanu Rymarenko, Richarda Csina či Anitu Soul.

K tomuto obľúbenému podujatiu patrí aj oficiálne otvorenie letnej sezóny v Banskej Bystrici. Tú slávnostne otvorí spustením fontány na Námestí SNP primátor Ján Nosko.

Organizátori milovníkom vína odporúčajú, aby si lístky kúpili v predpredaji. V deň podujatia od 14-tej hodiny dostane každý návštevník v predajných stánkoch degustačný set a náramok. Degustácia prebieha nákupom vzoriek od vinárov v hotovosti.

Záujem zo strany návštevníkov i vinárov o Vínšpacírku každoročne stúpa a preto do budúcnosti rátajú s rozšírením počtu vinárstiev.

„Zakúpili sme 40 nových veľkoformátových slnečníkov, ktoré budú rozmiestnené na námestí a vinári tak nemusia byť na slnku. K dispozícii bude plne automatizovaný umývač na poháre pre všetkých, ktorí chcú mať po každej vzorke čistý pohár. Pribudnú aj jednotné stoly s bielymi obrusmi,“ uviedol Martin Turčan, banskobystrický mestský poslanec a člen organizačného tímu.    


Ďalšie články