V materskej škole vo Fiľakove pribudlo detské dopravné ihrisko

Nové dopravné ihrisko vo Fiľakove Nové dopravné ihrisko vo Fiľakove. Foto: Mesto Fiľakovo

FIĽAKOVO – V Materskej škole na Daxnerovej ulici vo Fiľakove (okres Lučenec) pribudlo v uplynulých týždňoch nové detské dopravné ihrisko. Prostredníctvom neho chcú učiť deti, ako sa bezpečne správať v cestnej premávke.

Ako informovala riaditeľka škôlky Danica Vargová, zámer zriadiť dopravné ihrisko mala už niekoľko rokov. Výstavba ihriska ich stála približne 22 000 eur, čo zahrňovalo terénne úpravy a asfaltovanie, vodorovné značenie, ale aj zakúpenie nových dopravných prvkov.

„Veľmi ma teší, že sa nám konečne podarilo našetriť dostatok prostriedkov na to, aby sme tento plán vedeli zrealizovať vo vlastnej réžii. Verím, že aj takouto prípravou detí sa nám podarí prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách,“ vyjadrila sa riaditeľka.

Vysvetlila, že sa im podarilo na tento účel našetriť z príspevku na výchovu a vzdelávanie detí s povinným predprimárnym vzdelávaním od ministerstva školstva.

„Zakúpili sme rôzne dopravné prostriedky, semafory, dopravné značky či rampu, ktoré si deti budú môcť precvičovať na autíčkach, kolobežkách či bicykloch,“ doplnila riaditeľka.

Ako pokračovala, doteraz bol v tejto časti areálu asfalt v zlom stave. „Využívali sme ho s deťmi pri pobyte vonku. Vymaľovali sme si tu rôzne hry, ale napríklad na šport vhodný už nebol. Teraz tu máme krásny multifunkčný priestor,“ doplnila.

Doposiaľ s deťmi na dopravnú prípravu využívali ihrisko v neďalekej dedine Buzitka.

„Páčilo sa nám tam, ale bolo to pre nás logisticky náročnejšie aj nákladnejšie. Museli sme si zabezpečiť autobus a uhradiť vstupné. Dnes máme vlastné ihrisko, ktoré je síce menšie, ale pre naše potreby úplne postačuje,“ uzavrela Vargová.

(teraz.sk, bra)


Ďalšie články