Začali sa MS juniorov a kadetov v biatlone. Mladej slovenskej reprezentácii mix štafety nevyšli

kapustova2 Ema Kapustová ako jediná zo slovenského tímu strieľala čisto. Ilustračné foto: Slovenský biatlon/Soňa Miková

ESTÓNSKO – V estónskom meste Otepää sa začali Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone. Slovenskí reprezentanti sa v piatok predstavili v úvodnej disciplíne šampionátu, v pretekoch zmiešaných štafiet. Juniori i kadeti však pohoreli na strelnici a nedostali sa do prvej desiatky.

Na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v biatlone sa celkovo súťaží o 18 medailových kolekcií. Slovensko vyslalo na šampionát až 16 biatlonistov a ide o papierovo najsilnejší tím v histórii. Najhorúcejší kandidáti na medailu sú juniori Ema Kapustová a Jakub Borguľa.

V štafete juniorov sa predstavili Šimon Adamov, Jakub Borguľa, Sára Pacerová a na záverečnom úseku nastúpila Kapustová.

Hneď v úvode Slovákom nevyšla streľba a prvý člen štafety Šimon Adamov musel po položke v ľahu absolvovať 2 trestné kolá. V stojke išiel navyše ďalšie 150-metrové trestné kolo a Jakubovi Borguľovi odovzdával štafetu na 17. mieste.

Jakub Borguľa zvládol ležku, v streľbe v stoji už musel ísť do trestného kola aj on a Sára Pacerová tak vybehla na tretí úsek so stratou 10 sekúnd na priebežné 10. miesto.

Pacerovej úvodná streľba taktiež nevyšla a musela absolvovať jedno, po stojke dokonca až dve trestné kolá. Najväčšie želiezko v ohni Ema Kapustová vybehla do posledného úseku na 15. mieste so stratou takmer 3 minúty na 10. miesto.

V úvodnej streľbe podľa očakávaní zastrieľala čisto. Tento výkon zopakovala aj v streľbe v stoji a štafetu posunula na 11. miesto, ktoré bolo pre slovenský tím aj konečným umiestnením s až siedmimi trestnými kolami.

V piatok dopoludnia mali premiéru na šampionáte aj slovenskí kadeti, taktiež v zmiešanej štafete v zložení Martin Maťko, Michal Adamov, Tamara Molentová a Veronika Michalechová. Štvorica obsadila rovnako 11. miesto, keď im taktiež vôbec nevyšla streľba a absolvovali celkovo 5 trestných kôl.


Ďalšie články