Banskobystrický hokejista Žabka aktérom potýčky na diskotéke. Rázny krok klubu

zabka Boris Žabka ml. je hráč Banskej Bystrice. Foto: TASR/Ján Krošlák

BANSKÁ BYSTRICA – Hokejista a slovenský reprezentant Boris Žabka (19) bol hlavným aktérom bitky na banskobystrickej diskotéke, kde mal napadnúť rovesníka. Extraligový klub Banskej Bystrice, za ktorý obranca hráva, pristúpil k ráznemu kroku.

„Boli sme zaskočení a nemilo prekvapení, že došlo k tomuto incidentu. Od našich hráčov očakávame, že budú vzormi a lídri nielen na ľade, ale aj vo svojom civilnom živote,“ uviedol manažér tímu Ľuboš Pisár.

Podľa Pisára nechcú, aby sa ich hráči dostávali do podobných situácií. Preto mal tento týždeň príhovor k celému tímu, v ktorom pripomenul, že očakávania klubu sa netýkajú len ich výkonov na ľade.

„Boris je 19-ročný chlapec, ktorý nedodržal naše interné pravidlá, preto sme pristúpili k udeleniu pokuty a podmienečnému vylúčeniu z tímu,“ doplnil Pisár.

Mladík, ktorý sa stal obeťou útoku, podľa vyjadrenia pre televíziu JOJ netušil, o koho ide a že si dotyčného vôbec nevšímal. Celou vecou sa už zaoberá polícia. Po ataku skončil napadnutý Michal s rozbitým nosom, prasknutou kosťou v oku a silným otrasom mozgu v nemocnici.

Boris Žabka mladší, syn bývalého hokejista Borisa Žabku, na prelome rokov reprezentoval Slovensko na MS do 20 rokov a je držiteľom striebornej medaily z Hlinka Gretzky Cupu 2021.


Ďalšie články