Fiľakovský hrad opäť privíta Palócku Veľkú noc

Fiľakovo Pohľad na Fiľakovo z Fiľakovského hradu Foto: Branislav Caban.

FIĽAKOVO – Na Veľkonočný pondelok 1. apríla 2024 o 10.30 hod. už po sedemnásty raz otvorí svoje brány tradičné podujatie Palócka Veľká noc na Fiľakovskom hrade vo Fiľakove.

Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Fiľakove ako organizátor sľubuje bohatý program, predovšetkým folklórny, v ktorom sa predstavia okrem hostí aj miestne folklórne kolektívy.

„Návštevníci si môžu na hradnom nádvorí vyskúšať rôzne techniky zdobenia vajíčok, naučiť sa základy zdobenia perníkov a vyhotoviť si veľkonočné figúrky z pálky,“ popisuje riaditeľka MsKS Eva Tóthová.

Program spestria okrem tvorivých dielní aj sprievodné aktivity, ako napríklad lukostreľba, jazda na koni, ochutnávka jahňaciny či svätenie jedál. Tradičný veľkonočný jarmok sa uskutoční od 10.00 hod. na Podhradskej ulici a na hradnom nádvorí.

Súčasťou programu budú aj stále a dočasné expozície Hradného múzea vo Fiľakove. Vstupenka platí na hrad aj na podujatie. V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty uskutočnia v Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove.

(sita)


Ďalšie články