Pred radnicou otvorili výstavu fotografií zo súťaže Rok v metropole juhu

Radnica-Lučenec Radnica Lučenec, v ktorej sídli Mestské múzeum Lučenec.

LUČENEC – Na Radničnom námestí pred budovou historickej radnice v Lučenci slávnostne otvorili exteriérovú výstavu fotografií zapojených do súťaže Rok v metropole juhu. Súčasťou vernisáže bolo aj slávnostné ocenenie najlepších fotografov. TASR o tom informoval Ján Šnúrik z Novohradského osvetového strediska.

Súťaž Rok v metropole juhu, určená pre neprofesionálnych fotografov z Lučenca a Novohradu, sa začala ešte v minulom roku. Prihlásení autori raz za mesiac zasielali svoje snímky zachytávajúce atmosféru, architektúru či udalosti v Lučenci.

Celkom 144 fotografií bolo následne zaradených do súťaže, ktorú vo februári vyhodnotila odborná porota.

„Vo výslednom súbore fotografií sa našlo množstvo nesmierne zaujímavých záberov, prevažne dokumentujúcich architektúru mesta a prírodné scenérie jeho bezprostredného okolia. Niektorí autori a autorky sa nebáli ani experimentov s dĺžkou expozície či hrou svetla a tieňa. Viaceré snímky nútia diváka pozastaviť sa a premýšľať nad miestom, kde záber vznikol, či pozývajú odkrývať viaceré významové vrstvy,“ uviedla za porotu Katarína Gáliková.

Výstava najlepších fotografií je pred historickou radnicou prezentovaná do 7. apríla. Organizátori súťaže, Novohradské osvetové stredisko, mesto Lučenec a rozpočtová organizácia LUKUS, plánujú vydať aj publikáciu s vystavenými fotografiami.

(tasr)


Ďalšie články