Slovensko a Maďarsko spojil ďalší most

Most Ipeľské Predmostie Most v Ipeľskom Predmostí Foto: Facebook.com/Ondrej Lunter

IPEĽSKÉ PREDMOSTIE – Ipeľské Predmostie v okrese Veľký Krtíš a maďarskú dedinu Drégelypalánk spojil nový most. Ide o ďalší z mostných objektov, ktoré ponad hraničnú rieku Ipeľ buduje štát za peniaze z eurofondov v rámci programu Interreg.

„Teší ma, že tento projekt, ktorý ľuďom obrovsky skráti dochádzanie za prácou a zlepší dostupnosť miest a obcí na oboch stranách hranice, sa podaril aj s prispením Banskobystrického samosprávneho kraja,“ napísal na Facebooku predseda BBSK Ondrej Lunter.

Nový most, oficiálne nazvaný Most svätej Barbory, je dlhý zhruba 50 metrov, jeho výstavba stála vyše 3,5 milióna eur a trvala tri roky.

Ďalší z mostov cez Ipeľ odovzdali do užívania v lete 2023 a nachádza sa medzi obcou Chľaba (okres Nové Zámky) a maďarským Ipolydamásdom. Budovali ho od roku 2021 a jeho stavba stála vyše 3,8 milióna eur.

Koncom vlaňajška odovzdali aj most medzi Vrbovkou a maďarskou obcou Őrhalom. Náklady sa vyšplhali až na vyše 6,7 milióna eur, ale súčasťou projektu boli aj vybudovanie a obnova časti prístupových ciest.


Ďalšie články