Rodáčka z Revúcej rozjasala krajinu. Biatlonistka Ema Kapustová získala na MS ďalšie striebro   

kapustova,ms Ema Kapustová Foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík

ESTÓNSKO – V estónskom meste Otepää pokračovali Majstrovstvá sveta juniorov v biatlone. Na programe boli dnes aj preteky s hromadným štartom juniorov, kde malo Slovensko medailové želiezko v ohni a predpovede sa naplnili. Ema Kapustová dosiahla opäť vynikajúci úspech a skončila po heroickom výkone na výbornom 2. mieste.

Ema Kapustová (21) v nedeľu vybojovala striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch. Tento úspech však nezopakovala v stredu, keď jej v šprinte nečakane nevyšla streľba a urobila dve chyby, ktoré ju odsunuli na 15. miesto.

Rodáčka z Revúcej nebola so svojím výkonom spokojná. „Najradšej by som asi tento deň vyškrtla z mojich pretekových dní. Už pri nástrele som strávila večnosť, bol problém s mieridlami.

Bola som tam veľmi dlho a potom som mala málo času na rozjazdenie. Do pretekov som sa nevedela upokojiť. Takže aj streľby boli také, aké boli,“ zhodnotila po pretekoch pre RTVS slovenská biatlonistka.

Vo štvrtok však bola situácia pred štartom iná a Ema patrila so svojou výnimočnou úspešnosťou na strelnici k veľkým favoritkám na medailu, lebo trať so štyrmi streleckými položkami jej mala vyhovovať.

Kapustová vyrazila na trať s číslom 3. Pri prvej položke ju však opäť zradila streľba a musela ísť do jedného trestného kola. V druhej streleckej položke v ľahu tiež raz minula a išla do ďalšieho trestného kola.

Tretiu položku v stoji však zastrieľala na sto percent, posunula sa na výborné priebežné piate miesto a bola v hre o medailové pozície.

Na štvrtej položke Ema zachovala pevné nervy a potvrdila svoje strelecké kvality. Strieľala rýchlo a čisto. Posunula sa tak na priebežné druhé miesto a po heroickom výkone si ho udržala až do cieľa. Navyše v závere bojovala aj o zlato, ktoré jej ušlo o necelú sekundu. Na šampionáte tak získala druhú striebornú medailu.

V pretekoch sa predstavili aj ďalšie tri slovenské juniorky. Sára Pacerová sa umiestnila na 30. mieste, Kristína Makovínyová skončila na 38. priečke a Alžbeta Garguláková na 50. pozícii.   


Ďalšie články