Správa, na ktorú čakali fanúšikovia biatlonu. Najbližšia budúcnosť Anastasie Kuzminovej je už známa  

nasta,navrat Anastasia Kuzminová Foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík

BANSKÁ BYSTRICA – Biatlonista Anastasia Kuzminová sa po takmer 5 rokoch vrátila do pretekárskeho kolotoča na domácich ME v Osrblí. Po nedávno skončených majstrovstvách sveta bola športová budúcnosť Kuzminovej otázna. Odpoveď, na ktorú fanúšikovia biatlonu netrpezlivo čakali, je už známa.

Deväťnásobná medailistka z vrcholných podujatí bola vo veku 39 rokov najstaršia účastníčka uplynulých Majstrovstiev sveta v biatlone v českom Novom Meste na Morave. Jej cieľom je aj účasť vo svetovom pohári.

„Nasťa sa už teraz aktívne pripravuje na to, aby mohla štartovať vo svetovom pohári v Amerike. Tam bude štartovať v individuálnych pretekoch, v šprinte a takisto aj vo veľkej štvorčlennej štafete,“ uviedol Peter Vozár, prezident Slovenského zväzu biatlonu.   

Toto bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sa snažili a robili všetko preto, aby mohli Nasťu postaviť. „Pretože je pre Slovensko nesmierne dôležité, aby sme dokázali postaviť každú jednu veľkú štvorčlennú štafetu. Z toho dôvodu, aby sme sa čo najvyššie umiestnili v celkovom hodnotení Pohára národov, kde nám zatiaľ patrí 18. miesto,“ dodal Vozár.


Ďalšie články