Do tretice všetko dobré! Ema Kapustová získala na ME juniorov v biatlone bronz

kapustova2 Ema Kapustová získala bronz. Foto: Slovenský biatlon/Soňa Miková

JAKUSZYCE – Vyšlo jej to na tretí pokus. Ema Kapustová skončila v nedeľu na Majstrovstvách Európy juniorov v biatlone v pretekoch s masovým štartom na 3. mieste. Rodáčka z Brezna bojovala v poľskom stredisku Jakuszyce aj o zlato, chybila však na strelnici a trikrát minula terč.

Ema Kapustová sa v prvom kole zásadnejšie netlačila dopredu, posunula sa „len“ zo 16. na 10. priečku, snažila sa hlavne skoncentrovať sa dobre na streľbu. Tá jej vyšla výborne, a tak pokračovala s tými najlepšími. Dokonca sa jej podarilo dostať sa do trháku a viedla osamote na trati,“ informovala stránka Slovenský biatlon.

Slovenská biatlonová nádej v druhom kole minula jednu ranu v ležke. Keďže hlavné súperky na strelnici nepochybili, klesla za nich na tretiu pozíciu s odstupom 6 sekúnd. Ema následne mierne stratila, ale parádne zvládla stojku a posunula sa na druhú pozíciu.  

„Na záverečnej položke jej ale zostali dve rany; keby to zvládla s nulou, mohla získať zlato. Spolu to teda bolo 0+1+0+2 a pokračovala druhá, no veľmi tesne za sebou mala Češku Mikyskovú. Tá mala viac našetreného a napokon ju zdolala. Záver už Ema vypustila a mohla sa tešiť z bronzovej pozície,“ doplnil Slovenský biatlon.   

Ema Kapustová v doterajšom vystúpení na juniorskom šampionáte obsadila vo vytrvalostných pretekoch 6. miesto, v sobotu v rýchlostných pretekoch skončila na 11. mieste a v nedeľu v pretekoch s hromadným štartom v prudkom daždi vybojovala bronz.


Ďalšie články