Biatlonistka Ema Kapustová skončila šiesta na ME juniorov, jedna rana ju delila od striebra

kapustova1 Ema mala tretí najlepší bežecký čas. Foto: Slovenský biatlon/Soňa Miková

JAKUSZYCE – Slovenská biatlonistka Ema Kapustová a rodáčka z Revúcej obsadila 6. miesto vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na Majstrovstvách Európy juniorov v biatlone v poľskom stredisku Jakuszyce.

Jedna zo spolufavoritiek súťaže, 21-ročná rodáčka z Revúcej, mohla dosiahnuť aj na cenný kov, ale na strelnici urobila až tri chyby. Mala tretí najlepší bežecký čas a od striebra ju delil jeden presnejší výstrel.
Zo zlata sa na 12,5 km dlhej trati suverénne tešila Rakúšanka Anna Andexerová, ktorá potvrdila úlohu topfavoritky.

Tesne mimo elitnej desiatky skončila ďalšia talentovaná slovenská biatlonistka Kristína Makovínyová. Na strelnici bola stopercentná, ale doplatila na pomalší beh a skončila na 12. priečke s mankom 5:16,2 min. Tamara Molentová (4) skončila na 20., Sára Pacerová (5) na 25., Veronika Michalechová (3) na 39., Alžbeta Garguláková (7) na 53. a Veronika Šteczová (4) na 68. mieste.

„Ema nemala šťastie na žreb a mala až číslo 64, teda išla na rozbitejšej trati, no dnes našťastie bolo iba okolo nuly, teda trať sa nerozbíjala až tak hrozivo. Hneď pred ňou šla najväčšia favoritka Andexerová, takže sa už vedela správne porovnávať,“ uviedol na svojej stránke Slovenský biatlon s tým, že slovenská reprezentantka od úvodu potvrdzovala svoj status kandidátky na medailu. V každom kole bola bežecky druhá až piata. No a klasicky to aj padalo. Na prvej stojke však nepadla prostredná rana, a tak vypadla z medailových pozícií k 5. miestu.

„Čisto jej to už napokon ani nevyšlo, stále jedna chybička sa tam dostala, a preto s 0+1+1+1 postupne „padla“ k šiestemu miestu, ktoré vo finále obsadila. Mala tretí najlepší bežecký čas a splnila očakávania na skvelý výkon, no napokon ju jedná rana delila od striebra. Nevadí, mrzieť ju to zásadne nemusí,“ doplnil Slovenský biatlon.

Vytrvalostné preteky junioriek i juniorov sa mali pôvodne uskutočniť v stredu, no o deň ich posunuli pre nepriazeň počasia – teplo, silný dážď a vietor. Na štvrtok pôvodne plánované miešané štafety organizátori zrušili.


Ďalšie články