Anastasia Kuzminová na MS v biatlone: Slováci v mix štafete neprekročili svoj tieň

nasta,ms2 Anastasia Kuzminová sa do biatlonového diania vrátila na ME v Osrblí. Foto: FB Slovenský biatlon
NOVÉ MESTO NA MORAVE – V Novom Meste na Morave sa začali Majstrovstvá sveta v biatlone. Do otváracích bojov sa zapojili aj slovenskí reprezentanti, a to v zmiešanej štafete. V nej nechýbala Anastasia Kuzminová, ktorá svetový šampionát absolvovala naposledy pred 5 rokmi. Populárnu Nasťu doplnili Mária Remeňová, Damián Cesnek a Tomáš Sklenárik. Naši reprezentanti neprekročili svoj tieň a obsadili 16. miesto.
Deväťnásobná medailistka z vrcholných podujatí vyrazila v mix štafete na 4x 6 kilometrov ako tretia. Prvý vybehol na upršanú trať Tomáš Sklenárik, ktorý odovzdával štafetu na 12. pozícii Damiánovi Cesnekovi. Nasťa Kuzminová preberala pomyselný štafetový kolík od reprezentačného kolegu, ktorý musel po streľbe v ľahu absolvovať jeden trestný okruh, na 21. mieste.
Anastasia Kuzminová po ležke bežala taktiež 150-metrový trestný okruh a aj napriek tomu Márii Remeňovej odovzdávala štafetu z 19. pozície. Mária položku v ľahu vybielila bez dobíjania, v stojke raz dobíjala a do cieľa dobehla na konečnom 16. mieste so stratou 6 minút a 23 sekúnd na víťazov z Francúzska.
„Na strelnici som sa dnes potrápila. Ja sama som mala väčšie očakávania. Mojou úlohou bolo čo najviac stiahnuť, čo najviac dobehnúť. Na trati som sa snažila urobiť svoje maximum. Veľmi som z toho trestného kola sklamaná,“ povedala tesne po dobehnutí do cieľa Anastasia Kuzminová pre RTVS.
Naturalizovaná Slovenka sa do biatlonového diania vrátila na ME v Osrblí. V šprinte obsadila 59. miesto a kvalifikovala sa do stíhacích pretekov, kde svoje umiestnenie vylepšila o 20 priečok. Účinkovanie na európskom šampionáte zavŕšila v zmiešanej štafete, kde Slovensko obsadilo 10. miesto. Okrem mix štafety sa na trojnásobnú olympijskú víťazku môžu diváci na majstrovstvách sveta tešiť aj v šprinte či prípadných stíhacích pretekoch.

Ďalšie články