„Vojaci“ s kapitánom Polievkom zaútočia na Zlaté Moravce

Dukla už dokázala obrať o body Žilinu aj vicemajstra DAC. Foto: FB MFK Dukla

BANSKÁ BYSTRICA – V ôsmom kole Niké ligy bude mať banskobystrická Dukla veľmi dobrú príležitosť zveľadiť bodový majetok v súboji s ViOn-om Zlaté Moravce. Na tretej priečke zaostáva za vedúcim Trenčínom iba o dva body.

Dukla začala sezónu najhorším možným spôsobom: stratou troch bodov a zároveň vysokou prehrou na Štiavničkách s Podbrezovou 1 : 4. Vzápätí prekvapujúco remizovala na Slovane 2 : 2 a prevalcovala domáci Zemplín Michalovce pomerom 3 : 0. Pod Urpínom obrala o body Skalicu s rezultátom 2 : 1 a výborný výsledok uhrala na Žitnom ostrove, kde porazila domácu Dunajskú Stredu rovnako 2 : 1.

Po remíze 1 : 1 s Ružomberkom drvila v Žiline, ktorú rozobrala s výsledkom 4 : 1. Banská Bystrica má 14 bodov a na úplné čelo tabuľky stráca len dva. Pri všetkej úcte k nadchádzajúcemu súperovi má opäť dobrú príležitosť bodovať naplno. Tím veľmi dobre vedený kapitánom Polievkom neprehral šesť zápasov v rade, pričom štyri z nich vyhral vrátane meraní síl v Žiline a u vicemajstra z Dunajskej Stredy.

Novinkou v tíme Moraviec je príchod Branislava Sluku. 24-ročný krajný univerzál sa narodil v Žiline a okúsil najvyššiu českú, slovenskú a maďarskú súťaž, keď obliekal dresy Českých Budejovíc, MŠK Žilina a MTK Budapešť. V najvyšších súťažiach odohral vyše 100 zápasov. V júni 2023 sa zúčastnil tréningového kempu slovenskej reprezentácie, predtým bol členom širšieho kádra Slovenska.

Letnú prípravu začal so Žilinou, do súťažného zápasu však nenastúpil. „Trénoval som poctivo, takže verím, že to čoskoro ukážem aj na ihrisku,“ povedal. Bývalý mládežnícky reprezentant vie, do čoho ide. ,,ViOn mám nasledovaný, celý tím pod Cifraničom herne rastie, chýbajú k tomu len víťazstvá. K tým chcem, samozrejme, pomôcť.”

„Kľúčové bolo, že je využiteľný na viacerých pozíciách a vo viacerých herných systémoch, či už v ofenzíve, alebo v defenzíve. Navyše zo skautovaných futbalistov bol jediný ľavák, čo bolo pre nás tiež dôležité, keďže prioritne s ním rátame na ľavú stranu. Má už aj dosť skúseností. Sme presvedčení, že naša voľba je správna a vzájomne si futbalovo pomôžeme,“ povedal generálny manažér klubu Marek Ondrejka.

(nikeliga.sk, fcvion.sk)


Ďalšie články