V Rimavskej Sobote horel pneuservis, obyvateľov vystrašil hustý čierny dym

Požiar pneuservisu v Rimavskej Sobote. Foto Facebook.com reprofoto Svet Gemera Požiar pneuservisu v Rimavskej Sobote. Foto: Facebook.com/reprofoto Svet Gemera

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vysoký stĺp hustého čierneho dymu vystrašil v pondelok (6. 5.) popoludní obyvateľov Rimavskej Soboty a okolia. Šlo o požiar v areáli tamojšieho pneuservisu.

Podľa doteraz známych informácií išlo o požiar pneumatík na dvore pneuservisu, odkiaľ sa plamene dostali aj na strechu neďalekej menšej haly.

Na mieste stále zasahuje viacero hasičských áut. Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) však zatiaľ o udalosti oficiálne neinformovalo.

Podľa portálu Vobraze.sk zhorela asi polovica strechy haly, ktorá sa zároveň prepadla.

DOPLNENÉ 16:16: Ako pre Banskobystrický Štandard potvrdila hovorkyňa KR HaZZ Banská Bystrica Júlia Zeleňáková, ide o požiar pneuservisu a priľahlého skladu. „Na miesto bolo vyslaných 15 príslušníkov HaZZ so siedmimi kusmi techniky,“ konkretizovala.

DOPLNENÉ 18:46: Podľa Zeleňákovej na mieste napokon zasahovalo takmer 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov na 18 vozidlách.

„Ďalej sa vykonávajú práce súvisiace so zachytávaním a odstraňovaním zmesi hasiacej látky a produktov po požiari. Na mieste bol zriadený riadiaci štáb OR HaZZ v Rimavskej Sobote,“ doplnila.

Na mieste udalosti sa podľa jej slov nachádza zistovateľ príčin vzniku požiarov. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. 


Ďalšie články