Na Poľane útočil v nedeľu medveď. Jednému mužovi šelma poranila tvár

medved3 Ilustračné foto: JS

POĽANA – V nedeľu prišlo k ďalšiemu útoku medveďa. Šelma napadla v lesoch na Poľane dvoch ľudí.

Incident sa odohral v horách nad obcou Dúbravy (okres Detva). Šelma mala jednu osobu (39) zraniť ľahšie a druhej (49) sa zahryznúť do hlavy. Na mieste zasahovali policajti i členovia Zásahového tímu pre medveďa hnedého. Po zraneného odletel do neprístupného terénu záchranársky vrtuľník.

„Dvaja muži boli vrtuľníkom prevezení do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici s poraneniami tváre, dolných aj horných končatín,“ uviedla Kristína Bocková, manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky (ŠOP SR) s tým, že k udalosti malo prísť v intraviláne a mimo turistického chodníka.

Podľa Bockovej na miesto útoku dorazil ako prvý Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR, ktorý poskytol mužom do príchodu záchrannej zdravotnej služby prvú pomoc. Pravdepodobným cieľom turistov bol výhľad zo Želobudskej skaly. Zásahový tím bude lokalitu monitorovať a o ďalšom postupe informovať počas nasledujúceho dňa.

Obaja pacienti boli podľa TASR stabilizovaní a pri leteckom prevoze do nemocnice pri vedomí. „Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici 49-ročného muža s polytraumou a 39-ročného muža s povrchovým poranením ramena,“ uviedla hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

„Jeden pacient bol prijatý na kliniku úrazovej chirurgie. Druhý na kliniku maxilofaciálnej chirurgie a podrobuje sa chirurgickému zákroku,“ informovala Ružena Maťašeje, hovorkyňa Roeseveltovej nemocnice.

Na Poľane útočila šelma aj pred týždňom. Na dvoch mužov vybehla medvedica s mladými. Jeden z nich na jej zastrašenie použil zbraň a guľka nešťastne zasiahla do nohy kolegu, ktorého previezli do nemocnice.


Ďalšie články