Mužov prekvapila na Poľane medvedica s mladými. Jeden z nich postrelil kolegu

medved4 Ilustračné foto: JS

BANSKÁ BYSTRICA – Ďalší stret šelmy s človekom. Tentokrát to skončilo postrelením jedného z mužov. Previezli ho do banskobystrickej nemocnice.

Podľa TV JOJ k incidentu prišlo nad Kyslinkami na Poľane. Vodiaca medvedica s mladými tam prekvapila dvoch mužov zo Štátnej ochrany prírody. Vraj bola v lesnom poraste a keď sa k nim náhle rozbehla, jeden z nich použil zbraň.

Kolegu zasiahol do nohy, a preto ho musela sanitka previezť do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Jeho stav je stabilizovaný. Okolnosti incidentu vyšetruje polícia. K incidentu prišlo v nedeľu v dopoludňajších hodinách na Poľane v časti Kyslinky, kde dvaja zamestnanci Štátnej ochrany prírody vykonávali pracovnú činnosť.

„Muži zahliadli v lesnom poraste medvedicu a dva menšie medvede, pričom sa medvedica mala smerom k mužom náhle rozbehnúť. Keď sa zviera priblížilo na približne 7 metrov jeden zo zamestnancov na medvedicu vystrelil,“ uviedla banskobystrická krajská polícia.

Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jeho kolegu. Zranený muž bol so zraneniam prevezený do banskobystrickej nemocnice. Podľa dostupných informácií ide o poranenie nohy v oblasti lýtka.

„Prípad zadokumentovali kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene, pričom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Muž strieľal so zbraňou, ktorú mal v legálnej držbe. Zbraň aj náboje k zbrani boli od držiteľa vydané do trestného konania,“ doplnila polícia.


Ďalšie články