Hrad Modrý Kameň s múzeom hračiek je otvorený aj počas Veľkej noci

Hrad Modrý Kameň Hrad Modrý Kameň Foto: Branislav Caban

MODRÝ KAMEŇ – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň (okres Veľký Krtíš) je otvorené aj počas veľkonočných sviatkov. Otváracie hodiny sú od piatka 29. marca do pondelka 1. apríla 2024 v čase od 9.00 do 17.00 hod. s posledným vstupom o 16.00 hod..

Ako informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Dáša Ďuríková, inštitúcia si pre návštevníkov pripravila aj viaceré sprievodné podujatia.

„V živých remeselných dielňach múzea si v rámci workshopov vyskúšajú výrobu kožených dekorácií, v sobotu 30. marca zdobenie tradičných medovníkov a v pondelok 1. apríla zdobenie kraslíc slamou a drôtom,“ konkretizovala.

Ako dodala, pozývajú nielen na prehliadku jednotlivých expozícií a do jarných tvorivých dielní, ale aj do cukrárne Castanea a bufetu, kde si návštevníci môžu v historickom prostredí kaštieľa vychutnať tradičné aj netradičné špeciality.

„V sobotu a v pondelok o 14. hodine na nádvorí kaštieľa vystúpi Ľudová hudba Hruška z Hrušova. Obľúbené podujatie spestrí remeselný jarmok,“ zakončila Ďuríková.

(bra)


Ďalšie články