V Žarnovici trénuje poľský plochodrážny tím. Jeho kapitánom je  náš najúspešnejší pretekár

vaculik1 Foto: FB Speedway Club Žarnovica/Zita Dorogi

ŽARNOVICA – Na plochej dráhe v Žarnovici v týchto dňoch absolvuje sústredenie poľský klub Stal Gorzów. V jeho farbách jazdí aj náš najúspešnejší plochodrážnik, ktorý si prípravu v rodnom meste užíva.

Plochodrážnik Martin Vaculík, ktorý je aj kapitánom poľského tímu, sa pripravuje v rodnej Žarnovici na novú sezónu, v ktorej bude jazdiť v poľskej a českej lige. V prestížnom seriáli majstrovstiev sveta bude obhajovať tretie miesto.

Slovenský plochodrážnik si po príprave na „sucho“ po piatich mesiacoch sadol v Žarnovici na motorku, obliekol pretekársku kombinézu, nasadil prilbu a zajazdil niekoľko tréningových kôl.

„Prvý tréning prebiehal super. Veľmi som si to užíval. Prvý tréning je o tom, aby si telo zvyklo. Druhý, tretí a tak ďalej sú o tom, začať cítiť motorku. Pre mňa bude dôležité dávať v pretekoch zo seba všetko. Som si vedomý svojich kvalít, ale aj vecí, ktoré mne i tímu nevyšli. Na tom sme zapracovali a všetko je v našich rukách,“ povedal Vaculík po tréningu na ovále v Žarnovici.

Nášho plochodrážnika prišlo na tréning povzbudiť aj niekoľko desiatok fanúšikov. „Je to veľmi príjemné a milé. Byť doma a vidieť veľa známych tvárí i veľa detí, ktoré prichádzajú na štadión. Je super, keď mládež fandí športu,“ doplnil.

Vaculík, manžel slovenskej herečky Kristíny Turjanovej, je doteraz jediný Slovák v Speedway Grand Prix. V seriáli majstrovstiev sveta, najprestížnejšom podujatí na plochej dráhe, obsadil v celkovom hodnotení sezóny 2023 tretie miesto. Toto kariérne maximum chce v tejto sezóne prekonať.


Ďalšie články