Biatlonistka Kapustová nezopakovala striebro z vytrvalostných pretekov. Nečakane ju zradila streľba

kapustova,ms Ema Kapustová Foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík

ESTÓNSKO – V estónskom meste Otepää dnes pokračovali Majstrovstvá sveta juniorov v biatlone. Slovensko malo aj dnes medailové želiezko v ohni.

Na štart sa postavila v šprinte Ema Kapustová, ktorá v nedeľu vybojovala striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch. Tento úspech však v stredu nezopakovala a po chybách na strelnici obsadila 15. miesto.

Dvadsaťjedenročná rodáčka z Revúcej vyrazila na 7,5-kilometrovú trať s číslom 23 a bola prvá zo slovenského kvarteta. Emu zdobila v nedeľu počas vytrvalostných pretekov opäť stopercentná streľba. Takisto bolo vidieť aj evidentné bežecké zlepšenie, čo bolo nádejou pre dnešný šprint.

V prvej streľbe však prišiel pre fanúšikov neočakávaný šok, lebo v ležke minula terč a musela ísť do trestného kola. To už Eme medailovú nádej nedávalo.

Chyba v prvej položke bola sklamaním hlavne z toho dôvodu, že hlavným a tradičným faktorom úspechu slovenskej biatlonistky je streľba. Pred týmito pretekmi si ju držala na perfektnej úspešnosti 91 %.

V streľbe v stoji opäť nestrieľala čisto a čakalo ju ďalšie trestné kolo. Po nečakaných dvoch chybách na strelnici obsadila konečné 15. miesto

V rýchlostných pretekoch skončili za Kapustovou ďalšie tri slovenské pretekárky, ktoré taktiež nezastrieľali čisto. Druhou našou najlepšou juniorkou bola Alžbeta Garguláková na 35. pozícii, Sára Pacerová na 38. mieste a Kristína Makovínyová na 39. priečke.  Zlato získala Sara Andersssonová zo Švédska.


Ďalšie články