Šprint slovenským biatlonistkám nevyšiel. Najlepšia bola Kuzminová, obsadila 61. miesto

nasta,ms1 Anastasia Kuzminová Foto: FB Slovenský biatlon

NOVÉ MESTO NA MORAVE – Po mix štafete sa na Majstrovstvách sveta v biatlone v českom Novom Meste na Morave predstavili slovenské reprezentantky v pretekoch v šprinte. Piatok však nebol pre naše biatlonistky veľmi priaznivý. Najlepšie zo Sloveniek sa umiestnila deväťnásobná medailistka z vrcholných podujatí Anastasia Kuzminová, skončila však na 61. mieste.

Nasťa vybehla na trať, ktorá sa postupne „rozbíjala“ kvôli teplému počasiu, s číslom 51 z celkovo 93 biatlonistiek, ktoré bojovali o prvý individuálny triumf na týchto majstrovstvách. Po prvom medzičase mala po 1 600 metroch stratu 18 sekúnd na líderku pretekov. Na ležke slovenská reprezentantka netrafila jeden terč, musela bežať 150 metrov dlhé trestné kolo a tak jej po úvodnej streľbe patrila 37. priečka.

Z piatich výstrelov v stoji minula Nasťa jeden terč a čakal ju ďalší trestný okruh. Priebežne bola po druhej streľbe na 35. mieste. Na zvyšnej časti trate sa prepadla o zopár miest a do cieľa prišla na 38. mieste. V konečnom hodnotení obsadila 61. pozíciu a o 0,6 sekundy jej ušli stíhacie preteky, v ktorých sa tak v nedeľu nepredstaví žiadna slovenská reprezentantka.

„Nejde mi streliť nuly. Potrebujem väčšiu istotu na strelnici, ktorú momentálne nemám. Chcela by som sa ale poďakovať fanúšikom. Tú podporu bolo cítiť na celej trati,“ uviedla tesne po pretekoch pre RTVS Kuzminová, ktorú prišiel podporiť aj manžel Daniel. „Bolo to v pohode. Tá streľba trošku zlyhala. Každý to chce veľmi rýchlo, ale ako sa hovorí, rýchlo sa rodia iba mačky… Takže všetko je v poriadku. Pokračujeme. Uvidíme, čo bude ďalej. Stále je na čom pracovať,“ doplnil Daniel Kuzmin.  

Slovenské farby v prvých individuálnych pretekoch na šampionáte reprezentovali okrem Anastasie Kuzminovej sestry Zuzana a Mária Remeňové, do cieľa prišli na 64. resp. 68. mieste, a Júlia Machyniaková, ktorej vôbec nevyšla streľba a dobehla na 89. pozícii.


Ďalšie články