Vo Fiľakove finišujú s prácami na novej hale v priemyselnom areáli

Hala Nová priemyselná hala vo Fiľakove Foto: Branislav Caban

FIĽAKOVO – Do marca by mesto Fiľakovo chcelo uzavrieť všetky administratívne úkony spojené s prípravou novej výrobnej haly a príslušného zázemia vo svojej priemyselnej zóne. Na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Attila Agócs.

„Zo stavebného hľadiska je celá stavba aj s technickým príslušenstvom na veľmi dobrej ceste k definitívnemu skolaudovaniu. Má prebehnúť dokopy päť kolaudačných konaní, z toho štyri už máme za sebou,“ konkretizoval primátor, podľa ktorého tým završujú šesťročný proces prípravy a realizácie tohto projektu.

Uzavreté kolaudačné konania sa podľa jeho slov týkajú prístupových komunikácií, parkoviska, čističky odpadových vôd a trafostanice. „Už nás čaká len záver, keď bude skolaudovaná celá stavba,“ avizoval Agócs s tým, že by sa to malo udiať najneskôr do polovice marca.

Zároveň pripomenul, že hneď po nových mostoch cez rieku Ipeľ ide o najväčší aktuálne financovaný projekt z cezhraničného programu Interreg. Po úplnom skolaudovaní môže samospráva uzavrieť a dočerpať všetky financie, ktoré na tento projekt získala z niekoľkých zdrojov.

Ďalším krokom bude potom hľadanie investora do novej haly, na čom chce mesto podľa primátora spolupracovať s Banskobystrickým samosprávnym krajom. „Ak všetko pôjde hladko, tak verejná obchodná súťaž na hľadanie investora môže byť vypísaná niekedy v druhej polovici mája,“ podotkol Agócs.

Nová hala vo Fiľakove má rozlohu asi 1 000 metrov štvorcových a ďalších 600 metrov tvorí priľahlá budova so zázemím. Mesto k nim vybudovalo novú prístupovú komunikáciu zo Šávoľskej cesty.

V areáli bude možné v prípade potreby postaviť aj druhú podobnú halu. Pôvodne ich mesto chcelo budovať naraz, ale pre zdražovanie stavebných materiálov a ďalšie komplikácie muselo pôvodný projekt zredukovať.


Ďalšie články