Pellegrini oznámil v rodnom meste kandidatúru na prezidenta. Demonštranti vyjadrili nesúhlas

pelle3 Nie všetci s Pellegriniho kandidatúrou súhlasia. Foto: Mário Kaprálik

BANSKÁ BYSTRICA – Peter Pellegrini oficiálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta Slovenskej republiky. Podľa vlastných slov všetky veľké rozhodnutia urobil vo svojom rodnom meste, a preto aj tento dôležitý krok oznámil v Banskej Bystrici. Niektorí rodáci však jeho rozhodnutie stať sa hlavou štátu nepodporujú.

Šéf strany Hlas-SD a predseda Národnej rady SR svoje rozhodnutie oznámil v priestoroch Štátnej opery v Banskej Bystrici. Petra Pellegriniho neprišli podporiť iba jeho priaznivci, ale aj ľudia s transparentmi, ktorí si ho nevedia v tejto funkcii predstaviť a je pre nich neakceptovateľný ako prezident. V okolí budovy opery boli desiatky policajtov, ktorí riadili dopravu a dohliadali na poriadok.

„Prezident má okrem všetkých iných aj symbolickú funkciu človeka, ktorý má ukazovať na morálne hodnoty a viesť ľudí,“ uviedla jedna z občianskych aktivistiek s tým, že niekoľko dní predtým, v deň 55. výročia upálenia Jana Palacha, sa Pellegrini stretol s ruským veľvyslancom na Slovensku Igorom Bratčikovom.

Do Banskej Bystrice prišli na druhej strane podporiť svojho predsedu všetci vrcholní predstavitelia aj desiatky členov strany Hlas-SD. „Prezident musí byť ten, komu budú ľudia dôverovať, na koho sa budú v ťažkých chvíľach spoliehať a za koho sa nebudú musieť nikdy hanbiť,“ uviedol Peter Pellegrini.


Ďalšie články