Zimný štadión v Banskej Bystrici: Jeho zákutia sprístupnené vo virtuálnej 3D podobe

zimak-hlavna2 Zimný štadión v Banskej Bystrici Foto: HC '05 Banská Bystrica/Beevam

BANSKÁ BYSTRICA – Novinka pre milovníkov ľadového hokeja. Zimný štadión v Banskej Bystrici, ktorý je domovom hokejového tímu HC ’05, sprístupnil svoje priestory verejnosti, a to aj pomocou virtuálnej 3D reality. Záujemcovia si tak môžu pobehať po ľadovej ploche, či pozrieť pohľady z rôznych zákutí tejto zmodernizovanej arény, čo by bolo reálne len ťažko možné.

Tipsport aréna v Banskej Bystrici sa pýši viacerými prvenstvami a teraz na zoznam pribudlo ďalšie. Hokejový klub HC ’05 v Banskej Bystrici je prvý na Slovensku, ktorý preniesol svoj štadión do 3D virtuálnej podoby.

„Sme veľmi radi, že sme preniesli našu domovskú Tipsport arénu do 21. storočia už aj vo virtuálnej podobe. Vďaka virtuálnej prehliadke si naši fanúšikovia, ale aj ostatní návštevníci môžu ešte pred vstupom do samotnej arény pozrieť, ako to u nás vyzerá,“ uviedol Vladimír Tropp, obchodný a marketingový riaditeľ HC ’05. Ľudia môžu virtuálne 3D prehliadkou od Beevam navštíviť fanshop či reštauráciu Sport Pub ’05ka. Taktiež majú možnosť vyskúšať si výhľad na ľadovú plochu z konkrétnej časti štadióna či sektora, čo určite ocenia pri výbere miesta na hokejové stretnutia alebo iné podujatia, ktoré sa tu organizujú. „Je to veľký krok vpred a sme radi, že aj takýmto spôsobom zvyšujeme komfort našich fanúšikov a návštevníkov a približujeme im priestory, v ktorých hrávame naše extraligové zápasy a usporadúvame rôzne podujatia,“ doplnil Tropp.

Na banskobystrickom zimnom štadióne, ktorý bol otvorený na Vianoce roku 1956, vyrástli velikáni hokeja ako Michal Handzuš, Richard Zedník, Vladimír Országh, Ivan Majeský či Tomáš Surový, ktorí sa navždy zapísali do siene slávy tohto krásneho športu. Pravý kanadský hokej sa začal hrávať na zimáku prvýkrát v rokoch 1922 – 1923.


Ďalšie články