FOTO: Biatlonistka Fialková: Stala sa tisícou mamičkou v banskobystrickej nemocnici

fialka-hlavna Paulína a Miloš so svojím pokladom. Foto: FB FNsP FDR

BANSKÁ BYSTRICA – Už sú traja. Najkrajší darček pod vianočný stromček si venovali Paulína Bátovská Fialková (31) a jej manžel Miloš Bátovský (44). Známa slovenská biatlonistka porodila na Štedrý deň v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici dcérku Romanku. A to nebolo všetko.

Pulína Bátovská Fialková sa zároveň stala tisícou mamičkou, ktorá v tomto roku porodila vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta (FNsP FDR) Banská Bystrica.

„Naša úspešná olympionička Paulína Fialková sa na Štedrý deň stala mamičkou. Malá Romanka prišla na svet v našej pôrodnici dopoludnia 24. 12. 2023. Pod stromčekom si tak tento rok športovci Paulína a Miloš ‚našli‘ ten najcennejší a najkrajší darček. Nielenže Romanka prišla na svet v magický deň, Paulína bola zároveň tisíca mamina, ktorá porodila tento rok v našej pôrodnici. Veríme, že takéto šťastné okolnosti budú maličkú princezničku sprevádzať po celý život,“ informovala nemocnica na svojej stránke.

„Úprimne sa s rodinkou Bátovských tešíme, Paulínke želáme skoré zotavenie a malej Romanke krásny a úspešný štart do života. Ďakujeme, že si pre výnimočný životný okamih vybrali našu pôrodnicu. Gratulujeme a prajeme veľa zdravia celej rodinke,“ doplnila nemocnica. S radostnou novinou sa pochválila na sociálnej sieti aj čerstvá mamička. „Romana, 24. 12. 2023, náš vianočný zázrak,“ napísala Paulína. S radostnou správou, že sa stane mamičkou, sa pochválila svojím fanúšikom ešte koncom júna.

Trojnásobná olympionička Paulína Fialková sa vydala za tiež trojnásobného olympionika Miloša Bátovského v máji 2022. Slovenská biatlonistka štartovala na zimných olympijských hrách v Soči 2014, Pjongčangu 2018 i v Pekingu 2022. Jej najlepší individuálny výsledok je 5. priečka vo vytrvalostných pretekoch na 15 km v Pjongčangu. Chodec Miloš Bátovský sa ako reprezentant SR predstavil v pretekoch na 50 km na olympijských hrách v Aténach 2004, Pekingu 2008 i v Londýne 2012.

(mk)


Ďalšie články