Košičan Michal Faško sa na „domácu“ Podbrezovú chystá

Druhá Podbrezová je rozbehnutá, Košiciam sa naopak nedarí chytiť sa bodovo. Foto: FB Podbrezová

PODBREZOVÁ – Súčasťou nedeľnej porcie deviateho kola Niké ligy bude duel domácich Železiarní Podbrezová a nováčika z Košíc.

Podbrezová sa počas týždňa predstavila v Slovnaft Cupe. Na pôde tímu RSC Hamšík Academy Banská Bystrica podľa papierových predpokladov zvíťazila jednoznačne 4 : 1 (2 : 0). „Som rád, že sme zápas zvládli. Nemali sme pohyb, na aký sme zvyknutí, ale najviac, čo si zo zápasu odnesiem, je, že sme nepremenili tisícpercentné šance, čo nás v iných zápasoch môže mrzieť. Musím pochváliť domácich, majú mladé mužstvo, snažili sa hrať futbal a fandím im,“ zhodnotil stretnutie tréner Roman Skuhravý.

„Podbrezovčania pokračujú v tom, čo ukázali a dosiahli v minulej sezóne ako nováčik. Práca ich trénera prináša ovocie a je efektívna. Je na nás, aby sme to zlomili a zároveň prelomili vlastnú sériu bez gólu i bodu,“ povedal k nadchádzajúcemu duelu Košičan Michal Faško, ktorý hral v Podbrezovej ešte ako žiak. „Podbrezová sa vezie na pozitívnej vlne a vyskočili im aj individuality. Konkrétne sa darí Peťovi Kováčikovi, autorovi piatich gólov.“

„Ak ide o podbrezovské prostredie, mne to tam vyhovuje, odohral som tam dosť zápasov, či už ako mládežník alebo hráč Banskej Bystrice a Ružomberka. Zvyklo sa mi tam dariť. Na zápas prídu v nedeľu celá moja rodina i kamaráti. Teším sa a verím, že svojím výkonom pomôžem nášmu tímu uspieť. Prišiel som do Košíc pomôcť a verím, že práve ‚doma‘ sa mi to podarí,“ nádeja sa M. Faško. Horehronci a východniari vybehnú na trávnik v Zelpo Aréne v nedeľu o 17.30 h.

(zpfutbal.sk, fckosice.sk)


Ďalšie články