Kajakárka Eliška Mintálová: „Snívalo sa mi, že budem druhá a vypálilo to parádne.“

mintalova „Som veľmi šťastná,“ uviedla po zisku striebra Eliška Mintálová. Foto: FB EM

BANSKÁ BYSTRICA – Získala medailu a vybojovala olympijskú miestenku! Reč je o 24-ročnej Eliške Mintálovej, ktorá uplynulý víkend vybojovala na MS vo vodnom slalome v britskom Lee Valley striebornú medailu v K1. Sympatickej kajakárke sa tak splnil sen, a to doslovne. Zopár dní pred týmto úspechom sa jej totiž snívalo, že bude druhá.

Slovenská reprezentantka, ktorá si vybojovala aj účasť na budúcoročných OH v Paríži, nestačila iba na Austrálčanku Jessicu Foxovú, na ktorú stratila 1,13 sekundy. Mintálová odštartovala svoju jazdu chybou už na tretej bránke.

Postupne však chytila výborný rytmus a išla bezchybne. Predviedla jazdu, ktorou už na prvý pohľad atakovala úroveň najlepších pretekárok. Vedúcu pozíciu si držala dlho, ale nakoniec jej  zlato vyfúkla favorizovaná Foxová.

Mintálová je aktuálne ešte na Slovensku, ale už zajtra sa chystá na posledné preteky Svetového pohára do Paríža. Nedávny úspech extra neoslávila, pretože sa chce sústrediť na posledný štart v sezóne práve vo francúzskej metropole. Chce tam ísť naplno a užiť si to.

„Chcem si zvyknúť na kanál v Paríži, dostatočne tam natrénovať, preto tam ideme s predstihom. Potrebujem sa dobre pripraviť na preteky, chcem si načítať vodu, kde ako mám zareagovať, najazdiť si dostatočne každú vlnu, aby som nebola prekvapená,“ uviedla na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici vodná slalomárka VŠC Dukla.

Sympatická pretekárka si zaspomínala aj na nedávny strieborný úspech. „Som šťastná. Vedela som, že pôjdem rýchlo. Potrebovala som sa vyvarovať chybičiek, ale vyšlo to parádne. Škoda jedného dotyku, mohlo to byť zlato. Pred pretekmi som mala sen, že získam striebro, vravela som to realizačnému tímu, smiali sa a napokon to dopadlo presne ako vo sne. Z mojej strany panuje veľká spokojnosť s týmto výsledkom a mám z neho radosť,“ doplnila s úsmevom Mintálová.

Mintálová na trati postupne chytila výborný rytmus. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Ďalšie články