Bystrica zaváhala s predposledným ViOn-om

Dukla doháňala s ViOn-om jednogólové manko a má iba bod. Foto: FB MFK Dukla

BANSKÁ BYSTRICA – Dukla v ôsmom kole Niké ligy na Štiavničkách nepotvrdila úlohu favorita a ako tretí celok tabuľky remizovala s predposledným ViOn-om Zlaté Moravce 1 : 1 (0 : 1).

Domáci vstúpili do duelu aktívne, ale inkasovali. Už v tretej minúte sa do akcie Zlatých Moraviec zapojili štyria hráči. Po pase Mondeka Balaj posunul pätičkou Čerepkaiovi, ktorý nabil Gonovi – 0 : 1. V deviatej minúte sa do vzduchu zavesil Balaj a Hruška jeho hlavičku vyškriabal spod brvna. Mohlo byť 0 : 2. V 25. minúte Polievka vysunul Arevala, ktorý strieľal z uhla. Slávik pokus vytesnil na ľavú žrď.

V 33. minúte sa pošmykol Moško. Arevalo mal pred sebou odkrytý priestor, ale zoči-voči Slávikovi neuspel. Gólman ViOn-u strelu vyrazil. V nadstavenom čase prvého polčasu sa Polievka uvoľnil cez Gona a prudko prihrával pred bránu. Vlastný gól si takmer strelil Tumma a loptu zastavilo až brvno. V polčase schádzali mužstvá do kabín za jednogólového vedenia hostí.

V 47. minúte hráči Dukly nechali pred Hruškom osamoteného Balaja. Brankár nebezpečnú hlavičku vyrazil. V 52. minúte Arevalo obišiel aj Slávika, no namiesto strely prihrával do druhej vlny Migaľovi. Ten si zasekol protihráča a jeho strelu zblokoval ďalší. V 58. minúte Polievka zakončil po zemi. Slávik loptu vyrazil a dorážajúceho Arevala fauloval Tumma.

Nasledoval pokutový kop. Jeho exekútorom bol Polievka: Vybral si pravú stranu brány, kým Slávik zostal v strede – 1 : 1. V 82. minúte Majdan prihral Čerepkaiovi, ktorý zahodil priam nemožné. Zároveň zahviezdil Hruška. Banská Bystrica iba remizovala so Zlatými Moravcami 1 : 1.

(onlajny.eu)


Ďalšie články