Zomrel milovaný kňaz Banskobystrickej diecézy

sviecka Vo veku 87 rokov zomrel 9. septembra kňaz Martin Čabák. Ilustračné foto: MK

BANSKÁ BYSTRICA – Smutná správa prišla z farnosti sv. Michala Archanjela, Banská Bystrica-Fončorda. Vo veku 87 rokov zomrel 9. septembra kňaz Martin Čabák.

Martin Čabák poslednýkrát vydýchol pred piatou hodinou rannou, pričom podľahol dlhotrvajúcej chorobe. „S bolesťou v srdci a zároveň s nádejou na vzkriesenie oznamujeme, že 9. septembra 2023 si Pán života a smrti povolal do večnosti otca Martina Čabáka v 87. roku života a 64. roku kňazstva,“ informovala na sociálnej sieti Rímskokatolícka farnosť sv. Michala Archanjela, Banská Bystrica-Fončorda.

Martin Čabák po ukončení štúdia teológie bol 26. júna 1960 ordinovaný v Žiari nad Hronom za kňaza. Dvanásť rokov bol väznený, neskôr pôsobil vo farnosti Sebedražie-Cígeľ v prievidzskom okrese, potom vo farnosti Medzibrod pri Banskej Bystrici. V posledných rokoch bol penzionovaný vo farnosti sv. Michala Archanjela, Banská Bystrica-Fončorda. Pohrebná svätá omša za zosnulého spolu s pohrebnými obradmi bola uplynulý utorok v Kostole nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici  

Martin Čabák poslednýkrát vydýchol pred piatou hodinou rannou. Foto: TV LUX

Ďalšie články